13 Nähtävyyttä Hanoissa mitä kannattaa nähdä

Hanoi on Vietnamin pääkaupunki, joka on hyvin aito vietnamilainen ja aasialaistyylinen kaupunki verrattuna esimerkiksi eteläiseen Saigoniin, joka on enemmän eurooppalaisempi ja länsimaalaistunut. Hanoin tunnetun kaoottisen liikenteen lisäksi, haluamme kertoa mitkä 13 nähtävyyttä kannattaa ehdottomasti nähdä, jotta saat laajan kokonaiskuvan kaupungista. Jos haluat tietää mitä me ehdimme nähdä Hanoissa yhdessä päivässä niin voit lukea lisää täältä. 

1. Kävely Hoan Kiem järvellä ja Ngoc Son Temppeli 

Hoan Kiem järvi on yksi Hanoin kuuluisimpia paikkoja. Se on keskikokoinen järvi lähellä Old Quarterin aluetta, jossa yleensä kaikki turistit majoittuvat. On olemassa legenda, joka kertoo, että 1400-luvulla vietnamilainen sankari Le Loi lainasi jumalilta taikamiekan, jonka kanssa hän johti kiinalaisten karkottamista maasta. Tämän jälkeen hän palautti miekan takaisin Kim Qui kilpikonnanjumalalle, joka ilmestyi hänelle tällä järvellä. Siitä johtuen järven nimi tarkoittaa ”palautetun miekan järveä”. Tähän tarinaan liittyen järven keskelle on tehty Thap Rua kilpikonnatorni, joka rakennettiin vuonna 1886.

Järvellä on myös kaunis punainen silta, nimeltä Huc, josta pääse Jaden saarelle, josta löytyy tunnettu pieni temppeli nimeltä Ngoc Son. Tämä ei ole ainoastaan museo, vaan palvonnan paikka vietnamilaisille, jossa munkit ja uskonnolliset käyvät rukoilemassa. Temppelin sisällä löytyy oikea palsamoitu kilpikonna.

Aamuisin alue on täynnä paikallisia, jotka harrastavat eri urheiluita, kuten lenkkeilyä, jumppaa, joogaa ja tai chiita. Myös viikonloppuisin, perjantaista sunnuntaihin, yksi osa puiston kaduista on suljettu liikenteestä.

Paikallisten keskuudessa on suosittua mennä myös kävelylle ja viettämään iltaa Hoan Kiem puistoon, silloin kuin aurinko on laskemassa, jolloin voi ihailla järven ympärillä olevia erivärisiä valaistuksia.

2. Lotte center Hanoi

Lotte center on toiseksi korkein pilvenpiirtäjä Vietnamissa. Se on 267 metriä pitkä ja 65 kerroksinen rakennus, joka on valmistettu vuonna 2014. Ylimmäisessä kerroksessa on Observation deck, josta on mahtavat näköalat koko Hanoin kaupunkiin. Siellä on läpinäkyvä lasitasanne, josta näet suoraan kadulle alas. Korkeanpaikankammoisille emme suosittele, ettei vaan sydän pysähdy.

Lotte observation deck on auki joka päivä klo 8.30-23.00 asti. Lippuja on myynnissä klo 22.00 asti. Jos käyt tornissa klo 8.30 – 10.30 tai klo 22.00 – 23.00 väleillä, saat – 50% alennusta lipuista. Suosittelemme kuitenkin, että käyt siellä kun aurinko laskee, jolloin tornista on parhaimmat näköalat Hanoihin, ja silloin saa mahtavia kuvia. Me maksoimme kahdesta lipusta 430 000 VND (n.16€).

3. Hoa Lo vankilamuseo

Ranskalaiset rakensivat tämän vankilan vuonna 1886. He vangitsivat tänne enimmäkseen kommunisteja ja Vietnamin itsenäisyystaistelijoita siirtomaa-aikana. Vankilassa oli pahimmillaan yli 2000 vankia epäinhimillisissä olosuhteissa, sillä se oli suunniteltu vain noin 600 vangille. Vietnamin sodan aikana vankilaan vangittiin amerikkalaisia sotilaita, muun muassa entinen Yhdysvaltojen presidenttiehdokas John McCain, joka vietti täällä yli viisi vuotta vangittuna. Silloin vankila tunnettiin nimellä Hanoi Hilton.

Tänä päivänä vankila toimii museona, jossa voi katsella erilaisia valokuvia, patsaita ja vankien asuja. Museossa näyttää siltä, että amerikkalaisia kohdeltiin hyvin vangittuna olo aikana, mikä on vastoin sitä mitä vangit ovat itse kertoneet. Ranskan siirtomaa-ajalta vankilaan on jäänyt muistoksi valtava giljotiini, jota käytettiin kuolemaantuomittujen teloittamiseen.  

Vankilan museo on auki joka päivä klo 8.00 – 17.00 ja hinta on 30 000 VND (n.1,10€) per henkilö.

4. Kirjallisuuden temppeli 

Vietnamissa ei ole suuria historiallisia paikkoja, koska monet ovat tuhoutuneet sodissa. Kirjallisuuden temppeli on rakennettu vuonna 1070, ja on yksi kaupungin poikkeuksista. Temppelin nimi on Van Mieu ja vuonna 1976 tähän rakennukseen perustettiin Vietnamin ensimmäinen keisarillinen yliopisto, jossa koulutettiin prinssejä sekä aristokraatteja tuleviin tehtäviin.

Temppeli on auki maanantaista-sunnuntaihin klo 8.00 – 18.00. Hinta on 30 000 VND (n.1,10€) per henkilö. 

13 nähtävyyttä Hanoissa

5. Old Quarter

Old Quarter on kuuluisin Hanoin alueista. Vanhakaupunki sisältää paljon pikkukujia, jotka ovat täynnä moottoripyöriä, polkupyöriä, autoja ja katumyyjiä. Kaduilla on täysin ”järjestäytynyt kaaos”.

Monet rakennukset alueella ovat säilyttäneet siirtomaatyylin ja jotkut niistä ovat muuttuneet kauniiksi boutique hotelleiksi. Old Quarter on kuitenkin alue, jossa melkein kaikki turistit haluavat yöpyä. Täältä alueelta löydät monia kaupungin parhaita ravintoloita ja kahviloita, ja myös erilaisia kauppoja, joista voi ostaa kaikenlaisia tuliaisia. Muista kuitenkin aina tinkiä hinnoista, sillä hintaero voi hyvin suuri riippuen kaupoista. 

6. Ho Chi Minhin mausoleumi ja museo

Ho Chi Minhin mausoleumi on kommunistisen johtajan Ho Chi Minh palsamoidun ruumin lepopaikka. Hän julisti Vietnamin itsenäiseksi 2. syyskuuta vuonna 1945, minkä jälkeen hänestä tuli maan pääministeri ja myöhemmin presidentti.

Mausoleumi on kiinni maanantaisin ja perjantaisin. Muuten se on auki klo 8.00 – 11.00 (viikonloppuisin klo 11.30 asti). Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa nämä aukioloajat, koska ne vaihtelevat useasti.

Huom! Mausoleumiin ei pääse sisään shortseilla eikä hihattomilla paidoilla. Et voi myöskään ottaa valokuvia sisältä.

13 nähtävyyttä Hanoissa
13 nähtävyyttä Hanoissa

7. One Pilar Pagoda    

Lähellä mausoleumia ja Ho Chi Minh museota, on kuuluisa One Pillar Pagoda. Se on hyvin pieni buddhalainen pagoda, joka on lootuskukan muotoinen, mikä tekee siitä ainoan maailmassa. Pagodaa kantaa 1,25 m korkea pylväs, jota tukevat vielä pagodan puupylväät. Sisään pääsee kauniita portaita pitkin. Sen ympärillä on pieni lampi.

Legendan mukaan ne parit, jotka haluavat saada lapsia, käyvät rukoilemassa pagodan sisällä, mikä tuo hedelmällisyyttä ja terveyttä. Sisäänpääsy on ilmainen.

13 nähtävyyttä Hanoissa

8. Vietnamilainen vesinukketeatteri

Yksi Hanoin suosituimmista nähtävyyksistä on vesinukketeatteri, joka on satoja vuosia vanha hanoilainen perinne. Puunuket polskivat vedessä ja esittävät erilaisia arjen kohtauksia vietnamilaisten elämästä. Teatterissa on mukana musiikkia ja perinteisiä lauluja.

Tämä suosittu teatteri kestää noin tunnin ja siihen kannattaa varata etukäteen liput, koska jotkut esityksistä ovat tosi suosittuja, kuten Than Long Water Puppet teatteri. Hinnat ovat noin 60 000 ja 100 000 VND paikkeilla ja esityksiä on eri aikoihin.

9. St. Joseph’s katedraali 

Toinen mielenkiintoinen nähtävyys Hanoissa on St. Joseph’s katedraali, joka on kaunis neogoottinen katolinen kirkko. Se on rakennettu vuonna 1886, ja se sijaitsee muutaman askeleen päässä Hoam Kiem järvestä. Katedraali on myös tunnettu nimellä pieni Notre Dame, ja se on yksi esimerkki ranskalaisesta siirtomaa-arkkitehtuurista Hanoissa.

Katedraali on yleensä auki klo 17.00 asti ja sisäänpääsy on ilmainen.

13 nähtävyyttä Hanoissa

10. Long Bien silta

Tämä on historiallinen silta, joka yhdistää Hoan Kiem ja Long Bien alueet. Sillan alla kulkee punainen joki. Ranskalainen arkkitehti Gustave Eiffel on suunnitellut vuonna 1902 valmistuneen Long Bienin sillan (tunnettu myös nimellä Paul Doumer Bridge). Vietnamin sodan aikana siltaa pommitettiin voimakkaasti strategisen sijoituksensa vuoksi.

Tänä päivänä se on Hanoin vanhin silta ja sen yli kulkee joka päivä tuhansia autoja, moottoripyöriä, junia ja kävelijöitä. Silta on myös suosittu hääparien kuvauspaikka.

11. Train street 

Train Street on nimi, jolla kutsutaan yleisesti tätä kapeata katua keskellä kaupunkia, jonka kautta kulkee edelleen juna kaksi kertaa päivässä. Yksi junaradan suosikkikohdista on Trần Phú ja Phùng Hưng risteys, josta löytyy useita baareja ja jossa on improvisoitu istumapaikkoja kiskojen keskelle. Näissä turistit voivat odottaa junan tuloa samalla kun nauttivat viileästä oluesta tai virvoitusjuomasta.

Junakaduilla elämä on samanlaista kuin kaikissa muissakin Hanoin kaduilla, paitsi silloin kun kello on 15.30 tai 19.30. Tällöin asukkaiden elämä hetkellisesti keskeytyy, kaikki keräilevät tavaransa ja siirtyvät pois radoilta. Kun juna on mennyt talojen ohi, normaali elämä alkaa uudestaan ja näin tapahtuu vuoden jokainen päivä.

Muista, että jos haluat tai uskallat olla just siellä, silloin kuin juna menee ohi, niin kannattaa olla ihan kiinni seinässä.  Juna nimittäin menee ohi ihan täysiä kapeaa kujaa pitkin.

12. O Quan Choung portti

Vanha kaupungin tai O Quan Choung portti on Hanoin linnakkeesta ainut ehjänä oleva portti, joka edustaa myös kaupungin antiikkihistoriaa. Portissa oli ennen raskaat puiset ovet, jotka suljettiin auringonlaskun aikaan ja avattiin auringonnousulla.  

Portti on Quan Choung kadulla ja jos käyt ottamassa valokuvia niin muista olla varovainen, siellä nimittäin liikenne on kaoottista kuin muutenkin ympäri Hanoin keskustaa.

13 nähtävyyttä Hanoissa

13. Imperial Citadel of Thang Long

Thang Longin keisarillinen linnoitus on merkitty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Se on noin 18 000 m2 tila Hanoin kaupungin sydämessä, jossa on eri vietnamilaisten dynastioiden rakennuttamia palatseja.

Tunnetuin osa rakennuksesta on nykyään Hanoin lipun torni, joka on 33m pitkä, ja sekä palatsi, joka muistuttaa Pekingin arkkitehtuuria. Alueen toisella puolella sijaitsee museo, jonne on erikseen sisäänpääsymaksu.

Se on auki tiistaista sunnuntaihin klo 9.00 – 17.00. Hinta on 30 000 VND (n.1,10 €) ja museon hinta on 40 000 VND (n.1,5€).

13 nähtävyyttä Hanoissa

13 Hanoin nähtävyyksien sijainnit

Vastaa