MATKAVISAT

Kuinka paljon tiedät maailmasta?

Jos haluat testata kuinka paljon tiedät maailmasta, kohteista sekä kulttuureista niin tämä on tilaisuutesi. Matka tietovisamme on tehty hauskanpitoa varten, mutta haluamme myös, että testaat itsesi maailman matkailijana samalla kun ehkä saatat oppia uusia asoita.

Voit myös jakaa matkatietokilpailut ystävien kanssa ja haastaa heidät.

21

MATKAVISA

Tunnistatko näiden maiden liput?

Testaa 12 kysymyksen visalla, kuinka hyvin tunnet eri maiden liput!

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

Lippu 1

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

Lippu 2

11 / 12

12 / 12

Your score is

The average score is 44%

Jaa tuloksesi ja haasta ystäväsi

LinkedIn Facebook Twitter
0%

Poistu

12

MATKAVISA

TUNNISTATKO NÄMÄ MAAILMAN RUOAT?

Testaa 10 kysymyksen visalla, kuinka hyvin tunnet eri maiden ruokakulttuurit!

1 / 10

KOSHARY

Koshary (myös Kushari tai kosheri) on ____________ linssiruoka, joka valmistetaan sekoittamalla riisi, makaroni sekä linssit. Joukkoon voi lisätä esimerkiksi tomaattikastiketta, valkosipulietikkaa, kikherneitä tai paahdettua sipulia.

2 / 10

MITITEI

Mititei tai mici on jauhelihasta tehty perinteinen makkara. Valmistamisessa käytetään yleensä sekä sian- että lampaanlihaa ja usein erilaisia paprikoita sekä valkosipulia. Tämä ruoka on hyvin tyypillinen...

3 / 10

MUSAKA

Musaka tai moussaka on itäisen Välimeren alueen (etenkin kreikkalaisille) keittiöille tyypillinen ruoka-annos. Mutta mikä on tämän ruuan pääainesosa?

4 / 10

GAZPACHO

Gazpacho on kylmäkeitto, jossa on erilaisia ​​ainesosia, kuten oliiviöljyä, etikkaa, vettä, raakoja vihanneksia, yleensä tomaatteja, kurkkuja, paprikaa, sipulia ja valkosipulia. Se on yleinen ruokalaji koko Espanjassa, mutta osaatko sanoa mistä itsehallintoalueelta se on kotoisin?

5 / 10

BORSSI

Borssi on hapanimelä punajuurikeitto. Se on yksi tunnetuimmista itäeurooppalaisista ruoista, mutta mistä maasta se on alkuperäisin?

6 / 10

THALI

Thali on monta ruokalajia sisältävä ateria. Aterian sisältö vaihtelee alueittain. Thali voi sisältää riisin lisäksi esimerkiksi lampaanlihaa tai broileria hedelmien ja pähkinöiden kera, kalaa, currya tai vihannesruokia, jogurttia ja salaattia.

7 / 10

ZUREK

Zurek on hapanjauhokeitto. Tyypillisesti se tarjotaan leivässä, joka toimii kulhona. Se on perinteinen pääsiäisruoka, mutta on suosittu myös muina vuodenaikoina.  Mistä maasta tämä erikoinen keitto on kotoisin?

8 / 10

HUMMUS

Hummus voi sisältää tahinia, sitruunamehua, valkosipulia, mausteita ja oliiviöljyä. Mutta mikä on pääainesosa?

9 / 10

CALDO VERDE

Caldo verde tarkoittaa suomeksi vihreää keittoa. Keitto saa värinsä lehtikaalista ja siihen yleensä lisätään Chorizo makkaraa, joka tuo sen punaisen värin. Keitto edustaa maan lipun värejä. Mistä maasta on kyse?

10 / 10

KOEKSISTER

Koeksister on perinteinen ___________-makeinen, joka on valmistettu paistetusta taikinasta, johon on lisätty siirappia tai hunajaa.

Your score is

The average score is 59%

Jaa tuloksesi ja haasta ystäväsi

LinkedIn Facebook Twitter
0%

Poistu

Vastaa