Olen tottunut matkustamaan jo lapsesta lähtien. Olin varmaan vuoden kun ensimmäisen kerran olin ulkomailla. 80-luvulla ei vielä niin paljon perheet matkustellut kuin nykyään, joten olin matkustanut paljon enemmän kuin muut kaverini ala-asteeseen mennessä. Perheen kanssa kävimme Kreikassa, Bulgariassa, Ibizalla, Kyproksella. Tietenkin Ruotsissa tuli käytyä monta kertaa laivalla. Myöhemmin ala-asteella kävimme myös Turkissa. Minulle on jäänyt mieleen lentokoneista lauantai karkkilaatikot, joita sai silloin lennoilla.

Ala-asteen jälkeen matkustelu jäi pitkäksi aikaa. Seuraavan kerran pääsin ulkomaille lukion jälkeen kun menin työharjoitteluun viideksi kuukaudeksi Englantiin. Opiskelin tällöin matkailun ohjelmapalvelun tuottajaksi. Englannin reissun jälkeen matkustelu alkoi taas vakiintua. Luokan kanssa menimme Tunisiaan niin sanotulle luokkaretkelle.


Don’t let your dreams be dreams


New York oli aina ollut minun unelmakohde, johtuen varmasti lukuisista elokuvista, joissa New Yorkia näytettiin. Unelma toteutui vuonna 2008 kun päätin yksin lähteä sinne vähän yli viikoksi. Olin juuri aloittanut ammattikorkeakoulun, joten oli alkuviikot pois. AMKn aikana kävin vaihdossa Hollannissa muutaman kuukauden, tarkoitus oli olla siellä puoli vuotta, mutta aloitin etuajassa työharjoitteluni Phuketissa Thaimaassa. Kerkesin olla 2 viikkoa Suomessa näiden matkojen välissä. Thaimaassa olin 3 kk harjoittelussa Raya Divers sukellusfirmassa, jossa moni muukin on suorittanut työharjoittelunsa. Seuraava reissu tuli vuosi tämän jälkeen kun lähdin käymään kaverin kanssa Brasiliassa hänen siskonsa luona kylässä kun hän oli siellä vaihdossa. Samalla tuli nähtyä hieman Paraguayta ja kävin myös Uruguayssa. Tämän jälkeen kävin joka vuosi jossain matkalla. Seuraavina vuosina tuli käytyä mm. Dubaissa, 3 kaupungin kierroksella: Budabest, Wien, Bratislava, Italiassa Amalfin rannikolla että Roomassa ja Pariisissa.Thaimaaseen palasin 3 vuoden tauon jälkeen siskoni kanssa. Tuli nähtyä Koh Lanta, saaret Koh Mook, Koh Kradan, Koh Ngai. Koh Lantan sukellusreissun aikana tuli nähtyä ensimmäistä kertaa elämässäni valashai. Palasin Aasiaan seuraavan kerran yksin, lähdin kuukauden “sukellusreissulle”. Thaimaaseen en halunnut nyt mennä vaan kävin Singaporessa, Malesiassa, Indonesiassa ja Filippiineillä. Seuraava Aasian reissu tuli tehtyä talvella 2018, mutta tässä välissä ajoimme kavereiden kanssa auton Espanjasta Suomeen Euroopan läpi. Siinä meni noin 9 päivää. Väliin mahtui monta maata, sillä pysähdyimme Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa, Puolassa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa.

Matkustuksen palo alkoi silloin vaippaiässä ja jatkuu edelleen. Matkustelu avartaa maailman katsomusta. Tekee kaikille hyvää käydä jossain ihan vieraassa maassa ja nähdä maiden nurjatkin puolet. Ehkä tämä vähentää valittamista täällä kotimaassa. Unelmia on vielä monta, ehkä yksi isoimmista unelmista on käydä Karibian saarilla nauttimassa tunnelmasta että sukelluksista.


Dare to live the life you’ve always wanted


Voit myös seurata minua omissa some kanaavissa: