Olen Tuija tai Yolanda, kaksi nimeä ja kaksi kansalaisuutta. Synnyin aurinkorannikolla, Benalmadena nimisessä rantakaupungissa. Äitini on suomalainen ja isäni on espanjalainen. Olen asunut kolmasosan minun elämästäni Espanjassa. Kävin siellä koulut ja valmistuin journalistiksi. Sen jälkeen päädyin asumaan Suomeen, jossa jatkan minun elämäni matkaa.

Koska elämä on jatkuvaa matkaa…

ja näin olen aina miettinyt. Aikamme on kuitenkin rajattu niin miksi emme eläisi parhaamme mukaan ja tehtäisi just sitä mitä unelmoimme. Ja minun tavoitteena on aina ollut matkustaa ympäri maailmaa ja tutustua eri kulttuureihin. Pidän myös kirjoittamisesta ja olen visuaalinen persoona, jota hyödynnän graafisissa projekteissa. Valokuvaus on myös minun yksi huumeistani. Näiden harrastusten yhdistäminen on yhtä kuin matkabloggaaminen.Olin alle 1v kun minun vanhemmat kiertivät autolla koko Espanjan. Siitä minulla ei tietenkään ole muita muistoja kuin valokuva-albumi. Mutta se oli vasta alkua jatkuvasta maailmanympärimatkasta. Seuraavana kesänä kun olin 2v, pieni käkkäräinen tyttö, ylitin ensimmäistä kertaa Pyreneiden rajan. Tällä kertaa mukana oli myös minun espanjalaiset isovanhemmat, minun vanhemmat, meidän vanha citikka ja asuntovaunu. Me ajettiin koko Euroopan yli Suomeen asti. Ja tällä tavalla sitä mukaa kun kasvoin isommaksi, niin joka kesä tutustuin uusiin maihin: Ranska, Saksa, Belgia, Hollanti, Sveitsi, Itävalta, Italia, Puola, Latvia, Liettua, Viro, Tanska, Ruotsi, Norja, mm. Iso lista maita, joista tuli minulle vähän kuin semmoisia ystäviä, joita näet joka kesä. Muistan vielä niitä aikoja kun ylitettiin rajoja. Oli pakko tehdä kaksi pysähdystä. Ensimmäinen oli passin tarkastuksen takia ja sitä seuraava oli valuutan vaihdon vuoksi. Isä antoi aina mulle matkapäiväkirjan, johon kirjoitin ylös mm. reitit, nähtävyydet, ajetut kilometrit ja ruoat.

Britannian maantieteellisen sijainnin takia, vasta vuonna 2005, oli ensimmäinen kerta kun kävin siellä ja ilman vanhempia. Puolestaan lukion valmistuksen kunniaksi lähdimme kouluretkelle Tšekkiin. Ja sitten olikin aika mennä yliopistoon. Nuorena aikuisena oli aika saada vähän itsenäisyyttä. Aloitin matkustamaan kavereideni kanssa pitämällä samalla mielessä vanhempieni antamat opit ja kokemukset. Keväällä 2010 suunnitelimme reittiä Eurooppaan mun parhaan ystävän kanssa ja sinä kesänä ajoimme Euroopan läpi kahdestaan. Pieni Seat Ibiza, teltta sekä meidän 20 vuotiaiden Eurotrip. Oli kyllä mahtavaa!

Siitä sitten syttyikin idea seuraavaan haasteeseen. Halusimme löytää töitä, jota pystyisi tekemään opiskelun ohella, ja josta pystyisi myös säästämään seuraavalle reissulle, ”my californian dream”. Ja kuten ne jotka tuntevat minut, hyvin tietävät, että jos ehdotan jotain taistelen kunnes saan sen. Vuonna  2012 olin ajamassa USA:n  länsirannikolla: LA, San Francisco ja Las Vegas. Kaksi vuotta tämän jälkeen kävin Nykissa, Bostonissa ja Washingtonissa. Ja näiden USA reissujen välissä tein jotain pieniä matkoja.

Sitten olikin se muutto Suomeen. Uusi elämä, uusi työ, uusia ystäviä ja uusia haasteita. Ja niiden mukana uusia matkoja ympäri maailmaa. Tietysti on kiva päästä Suomesta jonnekin lämpöiseen ja mitä sen parempi kohde kuin Aasian lämpö. Juuri viime talvena kävin uudestaan siellä ja nyt sitten on aika miettiä minne lähdettäisiin seuravaksi.


Travel as much you can. As far you can. As long as you can. Life’s not meant to be lived in on place.


Voit myös seurata minua omissa some kanaavissa:

%d bloggaajaa tykkää tästä: