Doha on Qatarin pääkaupunki, jossa asuu suurin osa Qatarin väestöstä. Se sijaitsee matalan lahden pohjukassa Persianlahden rannalla. Doha on kuitenkin aika pieni kaupunki, jonka ehtii hyvin nähdä vaikka yhdessä päivässä. Kerromme tässä artikkelissa Top 10 nähtävyyttä Dohassa, joita suosittelemme.

1. Souq Waqif

Vanha kauppatori Souq Waqif sijaitsee ihan keskustassa. Pikkukujia pitkin kun kävelee voi löytää vaikka mitä: mattoja ja kankaita, arabialaisia sisustustavaroita, mausteita, koruja ja jopa kanoja ja lintuja. Alueella on myös paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joista voi mm. maistaa paikallista kahvia tai teetä tai halutessasi polttaa ”Shishaa” (Vesipiippua).

Markkina-alue on auki klo 7.30 – 12.30 ja 15.30 – 22.00. Jos käyt heti aamusta, kun torin kaupat on vasta aukeamassa, voit rauhassa eksyä labyrinttia pitkin, mutta heti klo 9.00 jälkeen kadut täyttyvät paikallisista sekä turisteista.

2. Museum of Islamic Art

Ilmainen islamilainen taidemuseo, jossa on taidetta 1800-luvulta nykypäivään. Museon rakennus on mahtavaa arkkitehtuuria, joka sijaitsee keinotekoisessa saaressa. Sieltä on myös mahtavat näköalat Dohan pilvenpirtäjien skylineen.

Museo on auki joka päivä klo 9.00 – 19.00, paitsi perjantaisin, joilloin se aukenee vasta klo 13.30 – 19.00.

10 nähtävyyttä Dohassa

3. Fanar, Qatar Islamic Cultural Center

Fanar sijaitsee Cornichen bulevardin ja Souq Waqifin välissä. Moskeija erottuu kaupunkimaiseman joukosta sen ainutlaatuisen minareettirakenteensa ansiosta. Rakennus nimittäin muistuttaa hääkakkua. Vuoteen 2009 asti se oli Qatarin suurin moskeija. Nykyään se ei ole enää suurin, mutta on yhä maan korkein moskeija, joka on mielenkiintoinen kohde islamilaisesta kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Siellä voi myös saada ilmaisia arabian kielen tunteja. 

10 nähtävyyttä Dohassa
Fanar Islamic cultural center

4. Corniche Boulevard

Cornichen bulevardi on yli 7 kilometriä pitkä rantakatu. Se alkaa Islamin museon luota ja jatkuu hienoon Sheraton hotelliin asti. Kannattaa kävellä bulevardia pitkin ja nauttia samalla hienoista näköaloista mm.  pilvenpiirtäjien skylinesta, varsinkin kun aurinko laskee tai vanhoista puu Dhow veneistä, jotka kelluvat merellä.

10 nähtävyyttä Dohassa
Dohan skyline

5. Dhow risteily

Cornichen lähellä on iso satama, josta voi varata risteilyn, mutta ei ihan perus risteilyä, vaan mahtavan kokemuksen vanhassa puisessa Dhow veneessä. Myyjät tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia. Voit esim. varata noin tunnin risteilyn ja nauttia hienoista näköaloista ympäri Persianlahta tai voit varata risteilyn lisäksi illallisen veneessä. Hinta on noin 330QAR / hlö, mutta siitä voi aina keskustella. Jos tämä idea innostaa, niin muista varata käteistä, koska heille ei käy kortti.  

6. Villaggio Mall

Villaggio Mall on yksi maailman kallein ostoskeskus. Sieltä löytyy kalliita vaatefirmoja, kuten Versace, Armani tai Lacoste ja ihan perusliikkeitä niin kuin Zara, Mango, H&M tai American Eagle. Rakennus sisältää kaikkien erilaisten kauppojen lisäksi myös tekokanavia, gondoleita, luistinradan sekä Gondolania huvipuiston, joka on suurin Persianlahden maista. Qatarilaiset viettävät ostoskeskuksessa paljon aikaa, ostoksilla tai nauttimalla vapaa-ajasta perheen kanssa, varsinkin silloin kun ulkona on erittäin kuuma.

Ostoskeskus Villaggio on auki maanantaista sunnuntaihin klo 9.00-23.00. Perjantaisin ostoskeskus on poikkeuksellisesti suljettu klo. 11.00-12.30 välillä. 

10 nähtävyyttä Dohassa
Vellaggio Mall shopping center

7. Aspire Park

Aspire park sijaitsee ihan Vellaggio Mall ostoskeskuksen vieressä Al Waabin eteläisellä alueella Dohassa. Se on kaupungin suurin puisto, yli 88 hehtaarinen, joka sisältää mm. alueen, johon on istutettu Afrikasta tuodut erikoiset puut. Alueella on myös Aspire torni, joka on myös tunnettu nimellä The Torch Doha. Se on 300 metriä korkea hotelli, joka rakennettiin 2006 vuonna Aasian kisojen keskipisteeksi. Puisto on loistava paikka piknikille tai ulkoilulle. Illalla tornin valot valaisevat puiston kivasti.

8. The Pearl Qatar

The Pearl on tekosaari, joka sijaitsee Pohjois-Dohassa, West Bayn alueella. The Pearl nimi tulee siitä, että saari on rakennettu alueelle, jossa ennen sukellettiin ja etsittiin helmiä. Saarella on paljon hienoja hotelleita, kalliita ostoskeskuksia, arvokkaita autoja kaduilla ja komeita jahteja. Jos haluaa ihmetellä miten ylellistä voi elämä olla niin Pearliin kannattaa suunnata.

10 nähtävyyttä Dohassa
The Pearl Qatar

9. Katara Cultural Village

Kataran kulttuurikylä on Qatarin suurin monikulttuurinen projekti. Alueella on kaksi moskeijaa, joiden arkkitehtuuri muistuttaa tuhannen ja yhden yön tarinaa. Siellä on esim. myös roomalainen avoin amfiteatteri, oopperatalo, erilaisia taidegallerioita ja merenkulkumuseo. Näiden lisäksi sieltä löytyy erilaisia kahviloita ja ravintoloita.

10. Katara beach

Lähellä kulttuurikylää sijaitsee Dohan yleinen uimaranta. Tämä ranta on maksullinen ja jos haluaa käydä uimassa niin täytyy pukeutua ja käyttäytyä islamin sääntöjen mukaisesti. Eli naisilla pitää uimapuku tai vaatteet, joilla peittää olkapäät ja puvun pitää olla polviin asti pitkät. Miehet puolestaan eivät pääse speedoilla sisään. Rannalla on tarjolla erilaisia aktiviteetteja kuten purjelautailua, vesihiihtoa, kalastusretkiä, melontaa kajakilla jne.

10 nähtävyyttä Dohassa
Kataran ranta

10 nähtävyyden sijainnit Dohassa

Saattaisit myös pitää näistä:

Vastaa