Sevilla on Andalusian pääkaupunki ja yksi Espanjan asutuimmista kaupungeista Madridin, Barcelonan ja Valencian jälkeen. Sisämaassa sijaitseva Sevilla on jakautunut kahteen osaan ja niiden välistä kulkee Guadalquivir joki.

Sevilla on täynnä nähtävyyksiä, joilla on takana pitkä ja vaihteleva historia. Kaupunki sisältää osan Espanjan tärkeimmistä monumenteista ja rakennuksista sekä sieltä löytyy museoita, puistoja, myyttisiä kaupunginosia ja aukioita.

Kaikkien näiden lisäksi Sevillassa korostuu rento Andalusialainen ilmapiiri, joka tekee vierailusta vielä erikoisemman.  Voit nauttia hyvistä tapaksista ja viineistä tyypillisissä baareissa ystävällisten paikallisten ympäröimänä ja vielä kaiken lisäksi kohtuulliseen hintaan.

Sevilla on ehdottomasti kaupunki, jossa täytyy käydä. Kerromme tässä parhaat top 10 Sevillan nähtävyydet.

1.Real Alcazar Sevilla palatsi

Real Alcázar palatsi on yksi Sevillan tärkeimmistä monumenteista, joka on myös Unescon kohde. Ehdottomasti nähtävyys, jossa sinun täytyy käydä, jos matkustat Sevillaan sen valtavan historiallisen merkityksen, erilaisuuden ja arkkitehtuurisen kauneuden vuoksi.

Palatsi koostuu eri aikakausien tyyleistä. Merkittävä osa on maurien rakentamaa, mutta alueella löytyi sitä ennen roomalainen asutus. Näiden lisäksi Real Alcazarin palatsista löytyy goottityyliä sekä renessanssia. Espanjalaisten takaisin valloituksen jälkeen siitä tuli kuninkaallinen asuinpaikka ja on edelleen vanhin yhä käytössä oleva kuninkaallinen linnoitus Euroopassa.

Mutta Real Alcazarin palatsin lisäksi, alueella on valtavat puutarhat, jotka ovat täynnä suihkulähteitä, appelsiinipuita ja palmuja. Rauhallinen paratiisi, jossa voi rentoutua kaupungin melusta ja kiireestä.

Real Alcazar palatsi
Real Alcazarin palatsin ulkopihat

Suosittelemme, että ostat liput etukäteen välttääksesi sisäänkäynnille muodostuvia jonoja. Me kävimme elokuussa, jolloin on vähiten ihmisiä Sevillassa ja silti oli jonkun verran jonoa.

Lisää tietoa aukioloista ja lipuista saa Real Alcazarin sivusta.

lisää-infoa-icon Osa Game of thrones -sarjasta kuvattiin Real Alcazarissa Sevillassa. Erityisesti kohtaukset Dornen valtakunnasta.

2.Catedral de Sevilla y la Giralda

Catedral de Sevilla on toinen kaupungin tärkein historiallinen nähtävyys ja myös Unescon perintökohde. Sen rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla moskeijana ja vasta 1200-luvulla se muuttui katedraaliksi. Samasta ajasta on kellotorni La Giralda, joka sijaitsee sen vieressä.

Sevillan katedraalin tyylissä yhdistyvät islamilainen, goottilainen, barokkilainen ja renessanssi ajan arkkitehtuuri. Varmasti kaikkien näiden vuoksi siitä on tullut yksi Euroopan vierailluimmista katolisista kirkoista Vatikaanin San Pedron kirkon tai Lontoon San Pablon jälkeen.

La Giralda de Sevilla on yksi kaupungin parhaista näköalapaikoista, jonka vuoksi suosittelemme nousemaan 97 metrin korkeaan kellotorniin.

Lisää tietoa aukioloista ja lipuista saa Sevillan katedraalin sivusta.

Näiden edellä mainittujen rakennusten vastapäätä on Archivo General de Indias rakennus, jossa säilytetään Amerikan hallintoon liittyviä asiakirjoja.

lisää-infoa-icon Kuninkaallisessa kappelissa on Kristoffer Kolumbuksen hauta, jonka jäännökset vahvistettiin vuonna 2006.

3.Torre del oro

Arabit rakensivat Torre del Oron vuonna 1220 puolustamaan kaupunkia ja Alcazaria kaikilta merirosvojen hyökkäyksiltä. Myöhemmin sitä käytettiin kappelina ja vankilana, ja nykyään siinä on Sevillan merimuseo.

Tornia on kutsuttu ”kultaiseksi”, koska legendan mukaan siellä säilytettiin arvokkaita esineitä, kuten kultaa ja hopeaa, jotka oli tuotu Amerikasta. Toisen teorian mukaan torni oli päällystetty kultaisella mosaiikilla. Mutta 2005 vuoden restauroinnin jälkeen pääteltiin nimen tulleen alkuperäisen kullankeltaisen rappauksen mukaan ja sen heijastuksesta Guadarlquivirin jokeen. 

Torre del oro
Torre del oro, joka sijaitsee Guadalquivirin joen vieressä

4.Plaza de España

Plaza de España sijaitsee Maria Luisan puistossa, jossa myös sijaitsee Gustavo Adolfo Becquerin patsas, joka oli yksi 1800-luvun tärkeimmistä espanjalaisista runoilijoista.

Plaza de España rakensi arkkitehti Aníbal González Iberoamerikan maailmannäyttelyä varten vuosina 1914–1929. Aukion rakentamiseen käytettiin yleisiä elementtejä kuten marmoria, veistettyä tiiltä, takorautaa ja Trianan käsityöläisten valmistamia laattoja.

Plaza de España
Plaza de espanjan pääräkennus. Kesällä on Sevillassa niin kuuma, että aukio oli melken tyhjä

Aukion päärakennus on elliptisen muotoinen ja se suuntautuu Amerikkaan päin. Tämän tarkoitus tulkittiin hyökkäyksenä Espanjan entisille siirtomaille. Ympäri rakennusta myös löytyy 48 penkkiä, jotka edustavat Espanjan maakuntia.

lisää-infoa-icon Plaza de Espanjassa on kuvattu erilaisia Hollywoodin leffoja kuten Star Wars sekä Diktaattori.

5.Metropol Parasol

Metropol Parasol, tunnettu myös espanjaksi nimellä Setas de Sevilla (Sevillan sienet), on erikoispaikka Sevillan kaupungissa. Se on valtava rakennelma, jonka saksalainen arkkitehti Jürgen Mayer on suunnitellut Plaza de la Encarnaciónin restaurointiehdotukseksi. Työt aloitettiin vuonna 2005 ja valmistuivat vuonna 2011, joten se on suhteellisen uusi monumentti.

Jos haluat huikeat näköalat kaupungista niin kannattaa nousta rakennuksen näköalapaikalle. Se on 26 metriä korkea, josta saat tarpeeksi hyvän panoraamanäkymän Sevillasta.

Antiquarium löytyy Metropol parasollin alla, keskeisellä Plaza de la Encarnaciónilla. Se on arvokas arkeologinen kohde, jossa on säilytetty tärkeitä roomalaisen, visigoottilaisen ja islamilaisen aikakauden jäänteitä. Museo avattiin vuonna 2011.

Näyttelyt houkuttelevat erityisesti arkeologiasta kiinnostuneita ja sisäänpääsy on melko edullinen, mutta jos haluat vain katsoa ikkunoista, voit tehdä sen ilman sisäänkäyntiä.

lisää-infoa-icon Sevillan Antiquariumin arkeologiset jäännökset löydettiin sattumalta, kun alettiin rakentamaan aukion maanalaista pysäköintialuetta.

6.Puente de Triana  

Puente de Triana tai Trianan silta ylittää Guadalquivir-joen ja yhdistää kaupungin sydämen viehättävään Trianan kaupunginosaan. Alue, jossa suurin osan Sevillan artisteista ovat syntyneet.  

Trianan silta valmistui vuonna 1852 ja nykypäivänä se on Espanjan suurin raudasta rakennettu silta.

Puente de Triana
Trianan silta Guadalquivirin joella, josta pääse Barrio de Trianaan

7.Barrio de Triana

Barrio de Triana on klassinen sevillalainen kaupunginosa, joka sijaitsee Gudalquivirin-joen toisella puolella. Alueella on espanjalaisia tyypillisiä taloja, pieniä kujia ja ravintoloita, jotka ovat täynnä elämää. Sieltä löytyy myös keramiikkamuseo ja pieniä puoteja, joista saa ostettua, vaikka matkamuistoksi espanjalaisia värikkäitä keramiikka-astioita.

Trianan alueella lähellä Trianan siltaa sijaitsee myös El mercado de Triana. Kauppahalli, jossa löytyy paljon erilaisia ruokakujia sekä pieniä kauppoja, joissa pääse nauttimaan paikallisista ruokaa kuten esim. Salmorejo keittoa, Serranon kinkkua, kroketteja ja erilaisia tapaksia.

8. Callejon de la inquisición

Callejon de la inquisición, suomeksi inkvisition kuja on Sevillan Trianan vanhassa kaupunginosassa. Se on 35 metriä pitkä ja kapea katu, jota pitkin vangit joko joutuivat vankilaan tai poltettiin roviolla, jos heidät tuomittiin.

Se sijaitsee San Jorgen linnan vieressä, joka oli aikoinaan pyhän kanslia, harhaoppisten vankila ja inkvisitiotuomioistuimen toimipaikka. Linna purettiin ja tilalle on rakennettu mm. Mercado de Triana. Nykyään historian tapahtumista on vain jäljellä tämä kuja ja muutama kellari.

lisää-infoa-icon San Jorgen linnan rakensivat alun perin arabit 1100-luvulla Guadalquivir-joen oikean rannan suojelemiseksi.

9. Flamenco show

Flamenco on Andalusiassa kehittynyt musiikki- ja tanssilaji, joka on osa espanjalaista kulttuuria. Sevilla on epäilemättä yksi tärkeimmistä paikoista koko Espanjassa, jossa voit nauttia tästä taiteesta. Siksi suosittelemme ehdottomasti käymään nauttimassa Flamenco Showsta livenä, jossain näistä monista Tablaos paikoista, joissa flamencoesityksiä pidetään. Niitä löytyy ympäri kaupunkia eri alueilta.

Pääset kokemaan Flamencon intensiteetin sekä tuntemaan musiikin, tanssin ja rytmin energian, jotka varmasti saa sinun karvat pystyyn.

Tablao Flamenco
Casa de la memoria on yksi tunnetuimista paikoista Sevillassa, jossa voi nauttia flamenco esitykseistä

10. Plaza de toros de la maestranza

Olitpa härkätaistelun ystävä tai et Maestranzan härkätaisteluareena on myös yksi Sevillan mielenkiintoisista nähtävyyksistä. Se on Madridin Plaza de Las Ventas-aukion kanssa yksi Espanjan tarkeimmistä areenoista.

Vierailun aikana on mahdollista päästä itse kulkemaan sama härkätaistelijoiden reitti, joka alkaa hevosten aukiosta ja jatkuu kappelista areenalle asti.

Rating: 1 out of 5.

Vastaa