Phnom Penh yhdessä päivässä

Meidän matkalla Kambodzassa kävimme yhden päivän aikana Choeung Ekin kuoleman kentillä ja loppupäivän kiertelimme Phnom Penhin pääkaupunkia. Yöllä meitä odotti bussimatka, jolla siirryimme sitten meidän seuraavaan kohteeseen, Siam Riep.

Phnom Penhin puolenpäivän kierros

Kun saavuimme Phnom Phenin keskustaan kuoleman kenttien jälkeen näimme ensimmäiseksi nähtävyyksistä itsenäisyys-monumentin, joka sijaitsee keskiympyrässä. Heti tämän jälkeen näimme 250 metrin päässä Samdech Chuon Nath nimiselle buddhalaismunkille pystytetyn muistomonumentin. Munkki pyrki säilyttämään khmerin kielen, identiteetin ja historian. Nämä monumentit ovat helposti huomattavissa, kun kaupunkiin saapuu bussilla.

Tämän jälkeen kuski pysäytti meidät pyynnöstämme Gran Palacen eteen. Se oli menossa kiinni, joten me emme ehtineet käydä sisällä. Muutenkin meille oli hankalaa mennä sinne, kun siellä oli paljon ihmisiä ja meillä oli kamppeet mukana. Päätimme sitten, että kuski vie meidät Giant Ibis bussifirman toimistolle, jonne jätämme rinkat ja lähdemme uudestaan Grand Palacelle, ennen kuin aurinko ehtii laskea. Meidän bussi lähti vasta klo 23 aikoihin, joten meillä oli ilta aikaa tutkia vielä kaupunkia.

Phnom Penh
Phomn Penhin Gran Palace

Bussitoimisto oli ihan Night Marketin vieressä, joten nostimme vähän lisää rahaa ja otimme uuden tuk-tukin, joka vei meidät takaisin Gran Palacelle yhdellä dollarilla. Nousimme pois tuk-tukista ja kävimme ihastelemassa palatsia auringonlaskussa. Sieltä jatkoimme kävellen pitkin Preah Sisowath bulevardia, jonka vieressä virtaa Tonle Sap joki. Bulevardi on suosittu paikallisten keskuudessa iltaisin, jolloin siellä harrastetaan esim. voimistelua ja pallopelejä. Osa nauttii illasta perheen kanssa piknikillä. Alue on myös turistien suosiossa, sillä siellä on paljon ravintoloita, hotelleja ja hierontapaikkoja.

Meillä alkoi olla jo hirveä nälkä, joten päätimme meidän iltakävelyn Night Marketin luo. Siellä myydään tyypillistä kambodzalaista ruokaa. Keskellä toria oli bambumattoja, joiden päällä ihmiset ruokailivat. Ympärillä oli erilaisia ruokakojuja, joissa oli tarjolla kaikenlaista ruokaa ja juomaa. Ostimme kanavartaita, friteerattuja rapuja ja nuudelia. Torilla oli myös lava, jossa esiintyy joka ilta eri kambodzalainen laulaja.

Ruokailun jälkeen kävimme katsomassa Wat Phnom temppeliä. Tällä kertaa menimme sinne kävellen ja samalla tuli nähtyä kaupungin sivukujia. Oli jo niin myöhä, että temppeli oli mennyt kiinni, joten saimme tyytyä ottamaan muutaman kuvan ulkopuolelta. Temppelin nähtyämme päätimme loppuajan käyttää rentoutumiseen, joten suuntasimme takaisin torille. Tutkimme siellä tarjontaa jonkin aikaa ja ostimme tuliaisia. Tämän jälkeen istuimme  juomaan muutamat drinkit viereiseen baariin, jossa myös söimme, jottei nälkä yllättäisi bussissa. Päädyimme vielä juomaan yhdet kambodzalaiset oluet toiseen baariin, minkä jälkeen oli jo aika siirtyä odottamaan bussin lähtöä toimiston eteen.

Phnom Penh
Wat Phomn temppeli

Olimme ostaneet liput myös tähän bussiin jo etukäteen. Bussifirma, jota käytimme, oli Gian Ibis ja liput maksoivat Phnom Phenistä Siem Reapiin kahdelta yhteensä 32 dollaria. Bussi tuli ihan täyteen, joten oli hyvä, että varasimme liput jo Suomesta käsin.

Phnom Penh
Gian Ibis yöbussi jolla menimme Siam Reapin

Koska matkustimme yöllä, niin bussissa ei ollut normaali penkkejä, vaan makuutasot kahdessa eri kerroksessa. Varasimme paikat ihan bussin perältä alhaalta vessan läheltä. Siellä oli peitot ja tyynyt valmiina. Meillä ei ollut pussilakanoita mukana niin laitoimme tyynyn päälle vaatteen suojaksi. Reput ja tärkeimmät omaisuudet olivat meidän pään luona, rinkat laitettiin bussin tavaratilaan. Kaikki matkustajat alkoivat melkein heti nukkumaan, joten oli hiljaista ja pimeää. Meillä kuitenkin kesti jonkun aikaa ennen kuin saimme unta. Tuntui, ettei ollut mennyt kuin hetki, kun olimme jo perillä, vaikka matka kesti vähän yli 6 tuntia. 

Vastaa