Hanoin kaupunkikierros yhdessä päivässä

Saavuimme aamulla noin klo 7.30 No Bai International lentokentälle Dohan välilaskun jälkeen. Lentokentältä otimme Expressbussi numero 86 kohti Hanoin keskustaa ja jäimme pois Lý Thường Kiệt pysäkillä, josta oli meidän hotelliin lyhyin matka. Heti ensimmäisenä menimme pitkin Phố Sách pikkukatua, joka oli mielenkiintoinen, koska kadulla oli paljon pieniä kirjakioskeja ja kahviloita, joissa voi nauttia rauhassa kirjan lukemisesta. Sieltä sitten vielä kävelimme noin 5 min niin löysimme hotelliimme.

Me varasimme yöpymisen booking.comin kautta yhdeksi yöksi The Light nimiseen hotelliin. Henkilökunta oli tosi ystävällisistä, he tarjosivat teetä ja näyttivät kartasta nähtävyydet ja ruokakujat. Olimme hyvin aikaisin hotellissa, mutta onneksi pääsimme melkein heti sisään kirjautumaan. Olimme niin väsyneitä kahden yölennon jälkeen, että meidän oli pakko nukkua päiväunet, jotka venähtivät 4-5 tuntiin.

Kun heräsimme, lähdimme nopeasti kaupunkia kiertämään, koska meillä oli vaan yksi päivä aikaa nähdä kaupunkia, ja Ha Long Bay matkan jälkeen muutamia tunteja ennen lentokentälle menoa kohti Ho Chi Minh Citya.

Elämää junaraiteilla Hanoissa

Ensimmäisenä kävimme Train Street nimellä tunnetulla kadulla, sillä se sijaitsi aika lähellä meidän hotelliamme. Pienen kujan väliä pitkin junat kulkevat edelleen kaksi kertaa päivässä. Aina kun juna on tulossa, asukkaat keräävät kaikki tavaransa kiskoilta ja poistuvat tieltä. Trần Phú ja Phùng Hưng katujen risteyksessä on tunnetuin pätkä, josta kaikki ottavat kuvia.

Kommunismin jäljet kaupungissa

Tämän jälkeen jatkoimme isoa Điện Biên Phủ katua pitkin. Vastaan tuli Leninin puisto, jossa on patsas venäläisestä kommunistijohtajasta. Puistossa paikalliset tanssivat, osa skeittasi ja toiset harrastivat jumppaa. Seuraavaksi kävelimme Ho Chi Minh Mausoleumille, jossa lepää samannimisen kommunistijohtajan palsamoitu ruumis, jota voi käydä katsomassa ilmaiseksi tiettyihin kellonaikoihin. Olimme tätä myöhemmin liikkeellä, joten emme ehtineet käydä sitä katsomassa. Näimme rakennuksen kuitenkin ulkopäin. Mausoleumin lähellä on yksi Hanoin päänähtävyys One Pillar Pagoda, jota kävimme samalla katsomassa. Pagodan vieressä on valkoinen Ho Chi Minh museo.

Hanoi lintuperspektiivistä

Seuraavaksi päätimme mennä katsomaan kirjallisuuden temppeliä, mutta emme menneet sisälle alueelle, koska halusimme ehtiä näkemään auringonlaskun Lotte Observation Deck pilvenpiirtäjästä. Otimme temppelin edestä taksin, joka maksoi 85 000 VND eli noin 3€. Lotte sijaitsee sen verran kauempana keskustasta, joten emme viittineet sinne asti kävellä. Sisäänpääsy Lotteen maksoi 430 000 VND eli noin 16€. Sieltä oli mahtavat näköalat Hanoihin. Saat käsityksen, kuinka suuri kaupunki on lintuperspektiivistä. Valitettavasti oli vaan aika pilvistä, joten kauimmaiset pilvenpiirtäjät eivät näkyneet selvästi.

Hanoi-yhdessä-päivässä
Hanoin kaupungin skyline Lotte pilvenpiirtäjästä

Tornin edestä otimme taas taksin ja suuntasimme kohti Old Quarteria. Halusimme mennä syömään. Hanoissa ei ole helppoa liikkua, sillä liikenne on aivan mahdoton. Jäimme tämän vuoksi pois meidän hotellin lähellä ja siitä kävelimme vanhan kaupungin sydämeen. 

Kadulla nainen myi vietnamilaisia munkkeja, joita erehdyimme maistamaan ja ostamaan, koska meillä oli kamala nälkä. Maksoimme nimittäin niistä aivan liikaa. Nainen lisäsi summaan yhden nollan lisää ja emme heti sitä tajunneet. Päässä laskimme, ettei munkit voi niin paljon maksaa ja vaadimme rahaa takaisin. Lopulta hirveän kiistelyn jälkeen saimme suurimman osan rahoista takaisin, mutta maksoimme silti aivan liikaa niistä munkeista. Meitä ärsytti, kun tulimme huijatuiksi niin helposti. Huomaa, että he osaavat asiansa, kun turistit eivät vielä ymmärrä uuden valuutan päälle. Eli muistakaa varoa katumyyjiä! Kyse oli kuitenkin onneksi vaan muutamasta eurosta.

Episodin jälkeen etsimme sopivaa ravintolaa ja päädyimme New Day nimiseen paikkaan, jossa oli turisteja sekä paikallisia syömässä. Annokset myös näyttivät kivoilta. Valinta osoittautuikin loistavaksi, sillä ravintolan vietnamilainen ruoka oli tosi hyvää. Maistoimme Pho keittoa ja Bun Cha annosta. Joimme tietenkin paikallista Hanoi olutta. Jos haluat tietää mitä muuta kannattaa syödä Hanoissa niin voit lukea lisää Hanoi matkaopas artikkelistamme.

Vinkonlopun Nightmarket

Täyden mahan jälkeen menimme katsomaan O Quan Choung vanhaa porttia. Sieltä lähdimme tutkimaan viikonloppu Nightmarket toria, jossa myytiin vaikka mitä Niken kengistä Nortfacen vaatteisiin ja suosittuihin Kånken reppuihin. Tämä tori on siis vain viikonloppuisin auki. Jos haluat ostaa tekstiilejä niin ne kannattaa ostaa Vietnamista, koska sieltä tehdään suurin osa isojen merkkien tuotteista. Ne ovat laadultaan yhtä hyviä kuin ”aidot”.

Halusimme vielä juoda kahvit, niin menimme tunnetulle kahvilakadulle. Maistoimme vietnamilaista kananmunakahvia, joka sisältää tummaa kahvia ja jonka päällä on vaahdotettua valkuaista. Kahvi on tosi hyvää, makeaa kylläkin.

Iltakävely Hoan Kiem järvellä

Energisenä kävelimme kohti Hoan Kiem järveä, jonka puistoalue on suosittu ulkoiluun ja yhdessäolon viettoon. Järvellä on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Ngoc Son temppeli, johon pääsee punaista siltaa pitkin. Järven keskellä on myös Thap Rua kilpikonnatorni, jonka valot loistavat ihanasti illan hämärässä. Myös muut järven kohteet ympärillä ovat valaistu kivoilla väreillä, joten siellä kannattaa käydä myös iltakävelyllä. Kiersimme järven ympäri ja suuntasimme hotellille päin. Matkalla tuli vastaan Saint Joseph’s katolinen katedraali, joka on hyvin eurooppalaistyylinen. Ja siihen sitten loppuikin meidän Hanoin päiväkierros. Seuraavana päivänä meitä odotti Halong Bay retki.

Tạm biệt Hanoi! / Hei hei Hanoi!

Niin kuin kerroimme alussa, Halong bay risteilyn jälkeen palasimme takaisin Hanoihin. Paluupäivä oli tiistai, joten liikennettä oli paljon enemmän kuin sunnuntaina kun saavuimme Hanoihin. Meillä oli muutama tunti aikaa tehdä viimeiset ostokset ja nauttia kaupungista. Menimme ensin syömään. Ravintola sijaitsi pikkukujalla, jossa oli vieri vieressä ravintoloita ja heidän sisäänheittäjiään. Tilasimme nuudeliruokaa. Kun saimme ruoan, nuudeli oli ensinnäkin normaali pakettinuudelia ja se oli vielä ihan kovaa. Emme voineet syödä annosta ja valitimme asiasta. Teini-ikäisen näköinen tarjoilija toi meille uudet annokset, mutta ne olivat ihan samanlaiset. Jätimme syömättä, joimme sentään oluet loppuun ja päätimme lähteä samaan ravintolaan kuin edellisenä päivänä. Vastapäisestä kahvilasta ostimme jälkiruoaksi kananmunakahvit, jotka tehtiin jäätelötötterön sisälle.

Nautimme kahveista samalla kun kävelimme katuja pitkin. Tutkimme vielä kauppoja. Yhdessä kaupassa myytiin kettureppuja (Kånken), jotka saimme tingittyä, 2 kpl hintaan 320 000 VND eli vain 10 €. Mutta emme silti ostaneet koska mietimme, että saamme jostain vielä halvemmalla. Ostimme nämä samat reput Saigonista, mutta siellä hinnat ovat kalliimmat kuin Hanoissa. Joten suosittelemme, että tehkää ostokset ennemmin Hanoissa. Siellä saa tavarat ostettua halvemmalla.

Ennen matkaa olimme lukeneet Hanoin käärmeviinabaarista, jossa siis oikeasti voi juoda viinaa, jonka sisälle on säilytetty kuollut käärme. Yritimme etsiä tätä pientä baaria, mutta emme löytäneet. Sitä etsiessä yksi meistä melkein jäi epähuomiossa mopon alle. Onneksi siinä ei käynyt mitään muuta kuin, että mopon tanko osui hieman käteen. Muistakaa siis olla varovaisia liikenteessä ja katsoa joka suuntaan.

Kello jo oli niin paljon, että meidän piti palata hotelliin hakemaan rinkkamme. Hotelli tilasi meille taksin ja sopi kuskin kanssa kiinteän hinnan. Kun pääsimme perille taksikuski pyysikin enemmän rahaa. Yritimme hänelle selittää, että hotelli oli sopinut sen hinnan jo, mutta hän ei ymmärtänyt englantia kovin hyvin. Meillä ei edes ollut niin paljon käteistä mukana. Onneksi kuski kuitenkin tyytyi vähempään. Kentällä nimittäin olisimme tarvinneet käteistä, koska ainoastaan yksi ravintola suostui ottamaan kortin vastaan.

Seuraavaksi alkoi meidän seikkailumme kohti Ho Chi Minh Citya (Saigonia).

Vastaa