Halong Bayn risteilykokemukset

HALONG BAY - Risteilykokemukset

Meillä oli jo heti alkuun selvänä yksi kohde, jossa pitää ehdottomasti käydä Vietnamin reissun aikana, ja se oli tietenkin Halong Bay. Ostimme liput Halong Bayn risteilyyn jo etukäteen Suomessa. Vertailimme Tripadvisorin arvosteluita ja päädyimme sekä hinnan että arvosteluiden perusteella Rosa Cruiseen, jonka tarjonnasta valitsimme 2 päivän ja yhden yön risteilyn. Oikeastaan se on alle 24 tunnin risteily kun siitä ottaa pois meno- ja paluumatkat. Halong Bayn risteilyistä on olemassa monta eri vaihtoehtoa. Eri firmat tarjoavat eri reittejä ja nähtävyyksiä, joita kannattaa tutkia ennen varausta. Me haluamme kertoa tässä meidän risteilykokemukset ja mitä kaikkea teimme Halong Bayn karstivuorten ympärillä.

HALONG BAY - Risteilykokemukset

Halong Bayn matka

Meidän Halong Bayn Matka alkoi aamulla aikaisin, kun meidät poimittiin klo 8.00 Hanoin hotellin ovesta minibussin kyytiin. Olimme ensimmäiset ja meidän jälkeen kävimme hakemassa eri keskustan hotellista muut matkustajat, jotka olivat tulossa meidän kanssa samaan risteilyyn. Meitä oli kaiken kaikkiaan 12 henkilöä eri maista: Kiinasta, Argentiinasta, Espanjasta ja Englannista. Matka Hanoista satamaan kesti vähän päälle 3h minibussilla. Matkalla Hanoin Baylle pysähdyimme puolivälissä Hai Duong kauppaan, jossa myydään kaikenlaisia taide- ja matkamuistotuotteita turisteille. Täällä voi myös tehdä viime hetken ostokset juomien ja pikkunaposteltavien suhteen. Melkein kaikki risteilybussit pysähtyvät tänne. Tarkoituksena on selvästi saada turisteilta rahat pois kun hinnat ovat sen verran korkeammat kun muualla. Joten täältä ei kannata välttämättä ostaa mitään, vaan samoja tuotteita voi löytää muualta paljon halvemmalla. 

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Saapuminen Tuan Chau satamaan

Tämän jälkeen ajoimme suoraan Tuan Chau satamaan ja kun olimme perillä, huomasimme miten iso tämä satama-alue on ja miten monia eri risteilyaluksia siellä on. Tuhansia turisteja odotti satamassa laivaan pääsyä. Meidät vietiin odottamaan pientä venettä, joka siirsi meidät satamasta laivalle.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Tervetuloa-ateria

Saavuttuamme laivalle noin klo 12.00 saimme alkumaljaksi teetä sekä lyhyen esittelyn risteily- ja turvallisuusohjeista, jonka jälkeen saimme huoneavaimen. Huone ei ehkä ollut niin upea kuin kuvassa, mutta oli kuitenkin hyvässä kunnossa. Jätimme vain äkkiä tavarat huoneeseen ja kiirehdimme kannelle ihailemaan maisemia, kun ruokailu alkoi jo 30min päästä. Ihan alussa maisemat eivät ole upeimmillaan, mutta oli kiva katsoa lähestyviä karstikivisaaria ja muita risteilyaluksia, jotka lähtivät samaan aikaan satamasta.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Klo 12.30 siirryimme laivan sisään lounaalle. Sinne oli järjestetty kaksi isoa pöytää, jonne pääsimme istumaan 6 ja 6 per pöytä, minkä jälkeen he tarjoilivat erilaisia annoksia kaikille jaettavaksi. Tähän tervetuloa-ateriaan kuului mm. kalaa, äyriäisiä ja vietnamilaisia kasvisruokia. Täytyy sanoa, että kaikki maistui hyvälle ja ruokaa oli riittävästi kaikille.

Ruokailun jälkeen meillä oli hieman omaa-aikaa ennen ensimmäistä kohdetta. Nautimme tästä vapaa-ajasta kannella kahvien kera. Ruokailun aikana olimme nimittäin huomanneet ikkunasta, että olimme jo siirtyneet kiehtovamman näköisten karstikivimuodostelmien sekaan. Otimme paljon kuvia kannella samalla kun tutustuimme vähän enemmän meidän risteilyseuraan.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY – Risteilykokemukset
HALONG BAY – Risteilykokemukset

Pearl Farm Village ja miten helmet tuotetaan

Siinä noin klo 15 kieppeillä saavuimme Pearl Farm Villageen. Meille oli järjestetty kierros, jossa meille selitettiin miten helmiä tehdään. Siellä näimme miten simpukoita kasvatetaan, miten helmet käsitellään ja miten niitä tuotetaan istuttamalla ne simpukoihin.

HALONG BAY – Risteilykokemukset
HALONG BAY – Risteilykokemukset
HALONG BAY – Risteilykokemukset (19)

Melontaa ja uintia

Tämän jälkeen meloimme viereisessä paikassa ja nautimme auringonlaskusta. Halong bayssa on yleensä pilvistä talvikuukausina, joten onni oli puolellamme, kun saimme kivoja kuvia meloessa. Vaikka aurinko hieman pilven välistä paistoikin, niin ilma oli viileä. Pitkät vaatteet saa olla päällä, varsinkin jos vähän sattuu kastumaan kajakissa.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Maisemat ovat uskomattoman kauniita, vesi on ihanan turkoosin värinen ja ympärillä kaikki oli rauhallista ja hiljaista. Tämä oli ehkä paras hetki risteilystä, kun alueella ei ollut paljon muita veneitä. Kesällä Halong Bayssa käy paljon enemmän turisteja kun ilmakin on lämpimämpi. Melonnan jälkeen pääsimme takaisin laivalle rentoutumaan. Kannella meille oli järjestetty pieni juhla auringonlaskun kunniaksi, jossa meille tarjottiin erilaisia hedelmiä ja mehuja. Risteilyisäntä samalla kertoi meille, että nyt oli hyvä hetki käydä uimassa jos halusi. Hän kertoi, että tällä alueella vesi on yhä lämmintä vaikka ilma olikin sillä hetkellä aika viileä. Eräs norjalainen mies uskaltautui veteen ja näytti selvästi nauttivan uimisesta, kun hänellä ei ollut kiire tulla pois vedestä. Mekin pohdimme asiaa, mutta emme kuitenkaan viitsineet mennä, kun muutenkin oli kylmä. Jos olisimme päässeet saunaan uimisen jälkeen lämmittelemään, niin silloin olisimme voineet pulahtaa veteen.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Illallinen ja illan viettoa

Noin kello 19.30 meille oli valmistettu illallinen. Pääsimme taas nauttimaan ihanista ruoista. Söimme mm. katkarapuja ja kalaa. Ruoan jälkeen meille ehdotettiin karaokea, mutta kukaan muista risteilijöistä eivät halunneet siihen osallistua. Emme sitten kahdestaan viitsineet laulaa. Muutenkin seura oli hieman tylsää. Kukaan ei halunnut juhlia laivalla vaikka musiikkia oli ja tarjoilu pelasi. Lähellä oli myös muitakin risteilyaluksia ja näimme, että niissä oli juhlat päällä.

Löysimme itsellemme ohjelmaa kun huomasimme, että laivan perällä oli mahdollista kalastaa mustekaloja. Laivan henkilökunta kertoi meille, että tähän aikaan illasta on hyvä kalastaa laivan valoissa. Kokeilimme myös vähän aikaa onneamme, muttei vapaan tarttunut mikään. Menimme sitten hakemaan huoneesta kameran ja omaa juotavaa. Muut laivat näyttivät pimeydessä hienoilta niiden valojen loistaessa. Kauempana kulki kalastusalus kirkkailla valoillaan. Olimme siinä jonkin aikaa, mutta alkoi tulla sen verran kylmä, että menimme sitten nukkumaan. Olimme jättäneet lämmityksen päälle huoneeseen, jotta siellä tarkenisi nukkua.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Tai Chi tunti kannella

Toisena päivänä eli paluupäivänä järjestettiin Tai Chi tunti kannella aikaisin aamulla klo 6.30. Edellisenä iltana kaikki olivat kiinnostuneet tästä, mutta aamulla meitä oli vaan 3 osallistujaa. Muita matkustajia ja Jasminea nukutti siihen aikaa vielä kovasti. Täytyy kuitenkin sanoa, että vaikka oli pilvinen aamu, eikä auringonnousua pystynyt siksi kunnolla näkemään, oli silti mahtavaa tehdä Tai Chiita niin upean maiseman ympärillä. Siellä täällä näkyi muitakin laivoja, joiden kannella oli myös aamujumppaa. Tämä kurssi kesti alle tunnin ja ohjaajana oli laivan kapteeni. Tämän jälkeen siirryimme syömään aamupalaa ja kapteeni lähti ohjaamaan laivaa kohti Sung Sot luolaa.

HALONG BAY - Risteilykokemukset

Sung Sot luola

Aamulla noin klo 9 saavuimme Sung Sot luolaan, jonka ranskalaiset nimesivät kun he löysivät luolan 1900-luvun alussa. Se on suosituin ja on yksi niistä harvoista luolista, joissa voi vierailla Halong Bayssa. Melkein kaikki risteilyt tarjoavat eri ohjelmissaan luolassa käyntiä. Tämän kyllä huomasimme paikan päällä kun siellä oli todella paljon turisteja.

Laiva ankkuroi lahteen, josta meidät siirrettiin pienellä veneellä alueelle. Nousimme noin 100 rappusta ennen kuin pääsimme luolaan eteen. Risteilyoppaan kanssa menimme sisään valtavaan isoon syvennykseen, joka oli täynnä pylväitä ja tippukiviä. Aikojen kuluessa kivistä on muodostunut eläimien näköisiä kuten lohikäärme, apina ja kilpikonna. Yksi kivimuodostelma näytti ihan tykiltä, joka osoittaa kattoon, jossa on kuulan reiän näköinen aukko.  Ilman oppaan apua emme olisi niitä välttämättä huomanneet. Mielikuvitusta hyödyntämällä muodostelmista voi nähdä vaikka mitä.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Luolan ulostulon suulta löytyy hyvä näköalapiste. Se on sen verran korkealla, että sieltä saa hyviä kuvia. Ainoa huono juttu on, että siellä on niin paljon turisteja, ettei oikein rauhassa pääse kuvaamaan ja ihastelemaan maisemia.

HALONG BAY - Risteilykokemukset
HALONG BAY - Risteilykokemukset

Kokkikurssi ja paluumatka Hanoille

Luolan jälkeen siirryimme takaisin laivalle, keräsimme tavarat ja luovutimme huoneet. Tämän jälkeen alkoi seuraava ohjelmanumero, joka oli kokkikurssi, jossa näytetään kuinka tehdään vietnamilaisia kevätrullia. Sisällä oli hieman ahdasta kaikille, joten päätimme olla siihen osallistumatta, vaan halusimme ihailla viimeisiä maisemia Halong Bayn karstikivikallioista. Kun kokkikoulu oli loppunut, pääsimme lounastamaan kanssamatkustajien tekemiä kevätkääryleitä muiden ruokien ohella.

HALONG BAY - Risteilykokemukset

Saavuimme satamaan puolenpäivän jälkeen, jossa jouduimme odottamaan noin tunnin ennen kuin meidän bussi tuli paikalle. Tällä kertaa bussi oli pienempi, joten meillä oli hieman ahtaampaa kuin tullessa. Matkalla emme enää pysähtyneet mihinkään. Saavuimme noin klo 16.30 Hanoihin, jossa bussi jätti meidät hotellimme eteen. Meille yhden yön risteily riitti hyvin, sillä seuraavaksi reissumme jatkui kohti Saigonia.

Onkos sinulla eri kokemuksia Halong Bayista?

Vastaa