Phnom Penh ei ole ehkä kaunein Kaakkois-Aasian pääkaupungeista, mutta se on silti mielenkiintoinen kaupunki, jossa on paljon historiaa ja tekemistä. Valitettavasti Phnom Penh joutui kokemaan kuin koko muukin maa sen historiansa kauheimmista kansanmurhista Khmer Rougen aikakaudella.

Matkustajille Phnom Penhilla on paljon tarjottavaa: useita temppeleitä, erilaisia markkinoita päivällä ja yöllä, ihana kävelyreitti Mekong ja Tonle Sap jokien varsilla sekä voit vierailla menneisyyden haavojen muistoissa. Kerromme tässä meidän top 10 parasta nähtävyyttä Phnom Penhissa, joita suositellemme ensisijaisesti, jos käyt Kambodzan suurimmassa kaupunkikeskittymässä.

1. National museum

Kansallismuseo sijaitsee Kuninkaanlinnaa vastapäätä ja siellä on esillä yksi maailman suurimmista Khmertaiteen kokoelmista. Museon arkkitehtuuri ja esillä olevat historialliset taideaarteet heijastavat Kambodžan rikasta kulttuuriperintöä. Museo rakennettiin vuonna 1917 ja se on auki joka päivä klo 8-17, sisäänpääsy maksaa 10USD.

2. Kuninkaan palatsi ja hopeinen pagoda

Kuninkaallinen palatsi Phnom Penhissa sisältää suuren joukon rakennuksia, joista yksi niistä toimii nykyään kuninkaan ja hänen perheensä asuinpaikkana. Palatsin alueella järjestetään myös tärkeitä kansallisia juhlia ja seremonioita, jotka heijastavat maan ylpeyttä ja perinteitä. Moni näistä rakennuksista on avoinna yleisölle, joten niitä pääsee katsomaan. Tärkeimmät näistä ovat:

Hopeinen pagoda

Hopeinen pagodan lattia on peitetty yli 5 000 hopealaatalla. Pagodassa säilytetään monia kansallisaarteita, kuten smaragdista veistettyä Buddha-patsasta ja kultainen Buddha-patsas, jonka koristeluun on käytetty tuhansia timantteja.

Wat Preah Keo

Wat Preah Keo on kaunis hengellinen paikka, joka on tärkeä osa Kuninkaallista palatsia Phnom Penhissa. Se sijaitsee palatsin sisäpuutarhassa ja keskusrakennuksen sisällä sijaitsee Throne huone, joka on merkittävä kuninkaallinen tila. Tämä paikka on syvästi kunnioitettu ja arvostettu Kambodžassa, ja se toimii sakraalina säilytyspaikkana monille hengellisille esineille sekä tärkeänä kohteena uskonnollisille seremonioille.

Kuninkaan palatsin alue on auki joka päivä klo 08-11 ja 14-17 välisinä aikoina, jonne sisäänpääsyhinta on 10USD. Sisäänpääsy vaatii pukukoodia eli muista että polvet ja olkapäät pitää olla peitetty.

3. Wat Phnom temppeli

Temppelissä lepää Angkorin Ponhea Yat kuningas (1405-1467). Se sijaitsee kauniin puiston kukkulalla kaupungin keskustassa. Temppeli on 27 metriä korkea ja se on kaupungin korkein uskonnollinen rakennus. Temppelin ympärillä on mahtava piha, jonne on rakennettu valtava kello ruohosta ja pensaista. What Phnom temppeli on auki joka päivä klo 08-18 ja sisäänpääsy on 1USD.

Top 10 parasta nähtävyyttä
Wat Phnom temppeli yövalaistuksessa

4. Itsenäisyys monumentti

Se sijaitsee kuninkaan palatsista lounaaseen, liikenneympyrässä Sihanouk ja Norodom katujen risteyksessä. Monumentti rakennettiin vuonna 1958 Ranskan itsenäisyyden jälkeen. Se on 20 metrin korkea lootuksen muotoinen muistomerkki ja se on samankaltainen, kuin Angkorin temppeleiden stupat. Sitä kannattaa käydä kattomassa yöllä kun se on valaistuna, jolloin se näyttää todella kauniilta.

5. Preah Sisowath Quay

Preah Sisowath Quay bulevardi sijaitsee Tonle joen varrella ja se on kaupungin tärkein katu. Siellä on kiva nautiskella kävelystä pitkin päivää varsinkin auringon laskun aikana, kun se täyttyy paikallisista, jotka harrastavat jumppaa tai pallopelejä. Kadun toiselle puolella sijaitsee myös paljon ravintoloita, hierontapaikkoja ja hotelleja, jotka tekevät alueesta ison turistikohteen.

6. Central Market Phsar Thmei

Tämä paikka on kaupungin tärkein markkina-alue. Se on suuri rakennus, joka on aika fotogeeninen ja se on rakennettu vuonna 1937. Siellä myydään kaikenlaisia kirjoja, vaatteita, kukkia, koruja jne. Siellä voi myös syödä halvalla paikallista ruokaa. Se on auki joka päivä klo 05-17 ja sisäänpääsy on ilmainen.

7. Russian market

Se on vähän pienempi kuin Central Market, mutta myös aika tunnettu. Kujat ovat aika kapeita ja labyrinttisiä ja siellä myös myydään kaikenlaisia vaatekappaleita, feikkituotteita ja ruokia. Se on auki joka päivä klo 05-17 ja on myös ilmainen.

8. Night market

Jos haluat kokeilla paikallista ruokaa ja tunnelmaa niin sitten tämä on ehdottomasti paras paikka. Yömarkkinat sijaitsevat Preah Sisowath:n alussa ja ne alkavat noin klo 17 ja sulkeutuu klo 22. Sieltä voit ostaa tyypillistä ruokaa, syödä istuen maassa bambumatoilla ja nauttia kambodzalaisesta musiikista, jota soitetaan livenä. Ehdottomasti yksi meidän parhaimmista kokemuksista pääkaupungilla.

9. S-21, Tuol Sleng

Tuol Sleng oli instituutti, joka muutettiin Khmer Rouge- järjestelmän aikana S-21 vankilaksi. Tässä paikassa yli 20 000 miestä, naista ja lasta kuulusteltiin, kidutettiin ja tapettiin. Se on yksi 150sta hävittämisleiristä, joita oli Pol Potin diktatuurin aikana 1975-79 vuosien välillä, jossa kuoli noin neljäsosa väestöstä. Nykypäivänä vankilasta on tehty museo, jossa näet mm. solut, joissa vankeja kidutettiin sekä kidutuksen eri elementtejä ja valokuvia. Tuol Sleng museo on auki joka päivä kelo 8-17 ja hinta on 5USD.

10. Choeung Ek, kouleman kentät

Noin 15km päässä Phnom Penhista sijaitsee Cheoung Ek tunnetuimmalta nimeltään Killing Fields. Kuoleman kenttien lisäksi siellä on muistomerkki ja museo, jossa on säilytettynä kansanmurhan historiaa. Voit lukea paikasta lisää meidän koskettavasta kokemuksesta Choeung Ekin kuoleman kentillä. Paikka on auki joka päivä klo 8-17.30 ja hinta on 6USD sisältäen audio-oppaan.

Top 10 Phnom Penhin nähtävyyksien sijainnit

Saattaisit myös pitää näistä:

Vastaa